Kategorie: Ostatní polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 10 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2000 g vývar z hovězích kostí
200 g játra hovězí
100 g pečivo
20 g cibule
80 g strouhanka
30 g mouka hladká
10 g česnek
10 g sůl
2 ks vejce
1 g majoránka
1 g pepř černý
3 ks vejce
250 g mléko
150 g mouka polohrubá
10 g sůl
100 g olej stolní
20 g petrželka - nať
Postup
Z kostí zeleniny a koření připravíme silný hov. vývar. Z jater
veky,cibule, strouhanky, hladké mouky, česneku, soli a vajec
připravíme játrovou fáš, z které vykrajujeme a vaříme zvlášť ve
vroucí vodě. Z polohrubé mouky vajec, mléka a soli si připravíme
těstíčko, ze kterého připravíme tenké palačinky, které vychladlé
nakrájíme a smažíme v oleji. Do šálku dáme horký hovězí vývar,
játrové noky, smažené nudle a posypeme sekanou petrželovou natí
a podáváme.
www.netkucharka.cz