Bejlís brydova

Kategorie: Alkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
2 krabičky neslazeného TATRA mléka
8 lžic strouhaného kokosu
2 vanilkové cukry
500 ml rumu (podle chuti)


Postup
1. Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!
2. Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
3. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.
4. Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml - 750 ml).
5. Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)

TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…

EXTRA TIP: Pokud použijete pěknou lahev, kterou vlastnoručně pomalujete barvami na sklo, můžete použít tento lahodný likér použít jako dárek pro přátele např. jako PF do Nového roku…



www.netkucharka.cz