Bramborovy gulas s klobaskou

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 klobasky
5 dkg mouky
2 Muzeme pridat asi 2 strouzky cesneku
1 masoxovou kostku
sul, sladka paprika, majoranka a kmin
Asi 1 kg brambor / nejlepsi jsou nove brambory /
2 cibule, 10 dkg tuku, nebo olej
polovinu cajoveho hrnicka mleka, nebo smetany


Postup
Oskrabane syrove brambory nakrajime na kolecka. Pak si dame do kastrola ve kterem bramborovy gulas budeme delat - asi 5 polevkovych lzic oleje a v nem osmazime 2 pokrajene cibule nadrobno.Cibuli osmazime do zlatova a vysypeme tam ty pokrajene na kolecka bramboryDame tam trochu soli, podle potreby.Radeji pak dosolime az je vse hotovo.Vsechno to zalijeme vodou tak aby byly brambory dobre ponorene ve vode.Pridame tam rozdrobenou kostku masoxu.Nemame- li masox muzeme tam dat bujon hovezi, nebo slepici. Nemame-li ani bujon, tak tam pridame vegety asi kavovou lzicku
Pridame tam 1 kavovou lzicku kminu a asi 2 kavove lzicky cervene mlete papriky a dve kavove lzicky
majoranky.Obcas to pomichame a davame pozor aby se voda nevyvarila a aby se brambory nepripalily.Jakmile jsou uz brambory uvarene, pridame tam ty pokrajene klobasky.Pak rozkvedlame v cajovem hrnicku asi polovinu hrnka mlika nebo smetany a do toho vidlickou rozkvedlame asi 3 polevkove lzice mouky.Vylejeme to do hotoveho bramboroveho gulasu a opet jeste asi 5 minut povarime, ale michame to aby se to nepripalilo.Muzeme tam pridat taky 2 stroucky cesneku.Nakonec muzeme jeste pridat trosku cervene mlete papriky, aby byl gulas lepe zbarveny,

Zase jako u vseho, kdyz by to bylo moc huste, prida se vody, nebo mlika, kdyz by to bylo moc ridke tak se
prida zase v trosce mlika vidlickou rozslehana mouka.

Ale pozor- kam se dava mouka / rika se tomu zaterka /tak to zhoustne asi az po 5 minutach vareni.Tak vzdy se musi chvilku omacka varit, kdyz se tam pridava mouka, nez to zhoustne.



www.netkucharka.cz