Conchiglioni plněné mletým masem a zapečené s pestem

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 lžíce piniových jader
50 g čerstvé bazalky
50 g nastruhaného parmezánu
1 kapie
2 stroužky česneku
sůl, olej
Omáčka pesto::
1 lžíce hladké mouky
500 g mletého vepřového masa
200 ml drůbežího vývaru
20 velkých těstovinových mušlí ( Conchiglioni )
2 pórky
3 lžíce oliv. oleje


Postup
Těstoviny uvaříme al dente.
Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky. V pánvirozpálíme olej, pórek na něm orestujeme, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Přisypeme moukua krátce osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme papriku, podle chti dosolíme a dusíme až se přebytečná tekutina odpaří.

Na pesto česnek, lísty bazalky piniová jádra a olej rozmixujeme do hladka. Dáme do mističky a zakryjeme follií.
Uvařené mušle napníme masovou směsí a naklademe do vymazané zapékací misky. zakryjeme poklicí, cložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180°C asi 15 minut. Pak tšstoviny odkryjeme, přilijeme omáčkou pesto, posypeme parmezánem a ještě krátce zapečeme.



www.netkucharka.cz