Kategorie: Těstoviny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
3 lžíce piniových jader
50 g čerstvé bazalky
50 g nastruhaného parmezánu
1 kapie
2 stroužky česneku
sůl, olej
Omáčka pesto::
1 lžíce hladké mouky
500 g mletého vepřového masa
200 ml drůbežího vývaru
20 velkých těstovinových mušlí ( Conchiglioni )
2 pórky
3 lžíce oliv. oleje
Postup
Těstoviny uvaříme al dente.
Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky. V pánvirozpálíme olej, pórek na něm orestujeme, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Přisypeme moukua krátce osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme papriku, podle chti dosolíme a dusíme až se přebytečná tekutina odpaří.
Na pesto česnek, lísty bazalky piniová jádra a olej rozmixujeme do hladka. Dáme do mističky a zakryjeme follií.
Uvařené mušle napníme masovou směsí a naklademe do vymazané zapékací misky. zakryjeme poklicí, cložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180°C asi 15 minut. Pak tšstoviny odkryjeme, přilijeme omáčkou pesto, posypeme parmezánem a ještě krátce zapečeme.
www.netkucharka.cz