Originální Drožďovka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
2 kostky čerstvého droždí po 42g
cibulka krájená na drobno
máslo
hrst namočených sušených hub
2 lžíce hladké mouky
kostka masoxu
2 stroužky česneku
0,25 lžičky kmínu
majoránka
2 vejce
pepř
sůl
zelená petrželka nebo pažitka


Postup
Příprava: Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme sušené houby i s vodou ve které byly namočeny. Vložíme masox, kmín a doplňíme studenou vodou do litru a půl. Řádně rozmícháme. Povaříme. Za stálého míchání vyfoukneme do polévky obě vejce. Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Přidáme petrželku a kus másla. Doporučená příloha: Čerstý chléb



www.netkucharka.cz