Hovězí na pepři

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: *****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
750 g Hovězí zadní, nejlépe váleček cca
4 lžičky soli
2 pol. lžíce černý pepř mletý(1 sáček)
750 g cibule
2 dl oleje


Postup
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme olej, maso prudce opečeme ze všech stran, aby se zavřelo. Snížíme oheň, přidáme c e l o u, nepokrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a dusíme. Bez podlévání vodou. Občas obrátit aby se nepřichytávalo. Až maso změkne, pokrájíme na tenké plátky, jako rozbíf, dodusíme s cibulí, která se nám zatím úplně rozdusila. Maso je na řezu tmavě hnědé, není ostré pepř se spojil s cibulí a vznikla mimořádná šťáva.



www.netkucharka.cz