Buchta ``oliž prst``

Kategorie: Buchty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
5 vajec
150 g mletého cukru
5 lžic Studené vody
100 g hladké výběrové mouky
1 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
Suroviny na nádivku:
1 l mléka
4 lžíce hladké mouky
5 vajec
200 g cukru písek
1 vanilkový cukr
200 g krystalového cukru
kakao na posypání - nebo strouhanou čokoládu.
250 g másla


Postup
5 žloutků a 150g mletého cukru promícháme, přidáme 5 lžic studené vody, 100g hladké výběrové mouky, 1 kypřící prášek do pečiva vše smícháme a do těsta vmícháme sníh z 5 bílků a dáme péci do středně vyhřáté trouby na 8-12 minut.






Nádivka:
Z 1 l mléka, 4 lžic hladké mouky a 5ti žloutků uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zamícháme 250g másla, 200g cukru, 1 vanilkový cukr a dobře ušleháme.
Nádivku dáme na upečenou buchtu a na nádivku dáme sníh z 5ti bílků a 200g krystalového cukru který zhotovíme nad parou šleháním el. Šlehačem po dobu 8mi minut.
Hotovou buchtu posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou.



www.netkucharka.cz