Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g kuřecích prsou
mletý černý pepř
sůl
2 stroužky česneku
smetana na šlehání
300 g nivy
150 g eidamu (nemusí být)
podravka
olej
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou, přidáme rozetřený česnek a dusíme do měkka.
Do menšího hrnce vlijeme asi 1,5 dcl smetany, přivedeme k varu. Přisypeme na menší kousky rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme přidat nastrouhaný eidam. A naopak, pokud sa zdá hustá přidáme ještě smetanu. Podáváme s hranolky, opékanými bramborami, bramborami pečenými v troubě.
www.netkucharka.cz