Kategorie: Zvěřina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g srnčí kýty
4 cibule
50 ml červeného vinného octa
1 paprika
50 g nakládaných okurek
100 g slaniny
250 ml vývaru
100 ml červeného vína
100 ml zakysané smetany
petrželová nať
pálivá paprika
Postup
Polovinu cibule nakrájíme, smícháme s olejem a vinným octem. Maso nakrájíme na větší plátky a v této směsi marinujeme asi 24 hodin. Maso vyjmeme, osušíme, okořeníme solí, drceným pepřem a pálivou paprikou. Naplníme směsí na jemno nakrájené cibule, papriky, okurek a slaniny. Maso zavineme, obalíme plátky slaniny a opékáme na oleji. Zalijeme vývarem a pečeme v troubě asi 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zredukujeme asi na 1 litru, namícháme se smetanou a nasekanou petrželkou. Šťávu lehce povaříme.
www.netkucharka.cz