Roláda v zelném listu

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 karotky
1 cibule
0,5 l vývaru
12 zelných listů ( můžeme nahradit kapustou )
250 g prorostlé vepřové krkovičky
250 g hovězího masa
100 g cibule
1 lžíce másla
2 čerstvé housky
1 lžíce strouhanky
1 lžíce sekané petrželky
1 vejce
sůl
bílý pepř


Postup
Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle osmahneme dozlatova. Namočené housky v mléce vymačkáme, smícháme s cibulí, osolíme, opepříme. Přidáme k masu a umeleme. Do mletého masa přidáme petrželku, vejce a strouhanku a uhněteme. Mezitím zelné listy krátce povaříme. Na osolené a opepřené listy klademe masovou směs, svineme a svážeme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme silnějšími plátky cibule a karotky, na ně dáme rolády, zalijeme vývarem , posypeme kmínem a zakryté necháme asi 0,5 hodiny v troubě dusit.



www.netkucharka.cz