Čína tisíce a jedné chuti

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 středně velké kuřecí řízky
hladká mouka
solamyl
sojová omáčka
1vajíčko
olej
bambusové výhonky
arašídy
hlávkové zelí
2 barevné papriky
sůl
pepř
paprika
kari
PŘÍLOHA:
rýže


Postup
Nejlépe den dopředu si naložíme kuřecí maso:Řízky nakrájíme na nudlicky cca 1cm široké a v míse promícháme s přibližně 1 lžící hl.mouky a 1 lžící solamylu, vajíčkem, sojovou omáčkou, 2 lžícemi oleje a kořením (pepř,paprika,sůl). Přikryjeme a necháme v lednici do druhého dne.Rozpálíme olej v hluboké pánvičce nebo hrnci a zprudka opražíme na hrubo nakrájené arašídy. Přidáme naložené kuřecí nudličky. Zprudka opíkáme. Když je maso skoro hotové přidáme na menší nudličky nakrájené papriky, hl.zelí, bambusové výhonky a dochutíme sojovou omáčkou a případně kořením. Zelenina se musí dělat co nejkratší dobu, jinak ztrácí barvu i chuť.Během přípravy masa si vedle v hrnci uvaříme rýži -množství dle potřeby. Do vody s rýží nasypeme cca 1kávovou lžičku kari pro zpestření chuti i barvy rýže.


Poznámka
Čína



www.netkucharka.cz