Žampionová polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,5 neslaného vývaru z kostí nebo z masa
1 menší konzerva žampionů sterilovaných v přírodním nálevu
1 pórek
0,5 sáčku mraženého hrášku
2 vejce
1 lžička zázvoru
1 lžička Vegety
1 špetka soli
1 špetka pepře
3 lžičky Solamylu
2 lžičky hladké mouky


Postup
V nesoleném vývaru krátce povařte žampiony. Větší rozkrájejte na půlky a na čtvrtky. Pak přidejte mražený hrášek a polévku zahustěte Solamylem a moukou, které jste předem rozmíchali v trošce studené vody. Po zahuštění přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka a kořeni Až se polévka začne vařit, opatrně do ní nalejte vejce rozšlehaná metlou. Lijte zvolna, při okraji, ne do jednoho místa. Od této chvíle polévku nemíchejte; vejce se musí srazit do větších nazlátlých noků. Je to hustá, sytá polévka a doplněná pečivem se hodí k rodinné večeři


Poznámka
Čína



www.netkucharka.cz