Asijské kuře - bílkoviny

Kategorie: Ostatní
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kuřecí řízky
1 lžíce cukru
2 pórky
1 červená paprika
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
1 lžička zázvoru
200 ml slepičího vývaru
3 lžíce arašídů
2 badyány
2 lžíce rýžového vína
sůl
pepř


Postup
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém Woku do světle hněda a karamelem maso potřeme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky, česnek najemno posekáme. Ve Woku rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm prudce opečeme. Vyjmeme a necháme v teple. Papriku opečeme na zbylém oleji asi 2 minuty, přidáme pórek, česnek a zázvor a vše krátce osmahneme. Poté přidáme maso, vývar, arašídy a badyán a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Badyán vyjmeme. Vše ochutíme vínem, osolíme a opepříme. Podáváme s větší zeleninovou oblohou.



www.netkucharka.cz