Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kg bedel
100 ml bílého vína
1 lžíce oleje
50 g anglické slaniny
0,5 citron (šťáva)
sůl
pepř
máslo
MAGGI Zlatý Houbový bujón
Postup
Hlavičky bedel oloupeme a osmahenme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a povaříme, dochutíme MAGGI Zlatý houbový bujón. Tuto směs ochucenou ještě citrónovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel.
To všechno pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
www.netkucharka.cz