Bedly na víně

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg bedel
100 ml bílého vína
1 lžíce oleje
50 g anglické slaniny
0,5 citron (šťáva)
sůl
pepř
máslo
MAGGI Zlatý Houbový bujón


Postup
Hlavičky bedel oloupeme a osmahenme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a povaříme, dochutíme MAGGI Zlatý houbový bujón. Tuto směs ochucenou ještě citrónovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel. To všechno pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.



www.netkucharka.cz