Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Kategorie: Buchty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g polohrubé mouky
30 g cukru
30 g droždí
200 ml mléka nebo smetany
4 žloutky
100 g másla
50 g rozinek
sůl
máslo na pomaštění
NA KRÉM:
300 ml mléka
2 žloutky
0,5 sáčku vanilkového pudinku
balíček vanilkového cukru
3 lžíce cukru


Postup
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme do omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Pak z těsta vyválíme asi 2 cm vysoký plát a krájíme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme vykynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem. Vanilkový krém: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.



www.netkucharka.cz