Bylinkové, krabí a sýrové máslo

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
275 g másla
1 stroužek česneku
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
1 svazek kopru
sůl
pepř
1 cibule
60 g krabího masa
50 g strouhaného ementálu


Postup
Máslo rozdělíme na tři díly. Prolisovaný česnek a nadrobno posekané bylinky (až na dvě lžíce) vmícháme do první části másla, okořeníme. Hmotu zformujeme pomocí dvou navlhčených prkének do kostky a uložíme na velké servírovací prkénko. Posypeme bylinkami. Najemno posekanou nebo nastrouhanou cibuli a 50 g krabího masa rozmícháme s druhým dílem másla. Okořeníme. Rovněž zformujeme do kostky, uložíme na servírovací prkénko vedle bylinkového másla a posypeme zbylým krabím masem. Poslední díl másla smícháme se 45 g sýra a okořeníme. Opět zformujeme do kostky, uložíme na prkénko a posypeme zbylým sýrem. Máslové směsi až do podávání uložíme do chladna.



www.netkucharka.cz