Pikantní kečup

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2,5 kg vyzrálých rajčat
2 cibule
stroužek česneku
1 chilli paprička
75 g cukru
75 ml octa
4 hřebíčky
2 bobkové listy
skořice


Postup
Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky. Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a propasírujeme do hrnce. Přidáme pokrájené cibule, utřený stroužek česneku, nasekanou chilli papričku, ocet, cukr a koření. Vaříme asi 45 minut a koření odstraníme. Kečup nalijeme do nahřátých sklenic a pevně uzavřeme. Vyrovnáme je do zavařovacího hrnce. Do dvou třetin výšky sklenic nalijeme vodu a zahřejeme na 95 °C. Sterilujeme asi 15 minut.



www.netkucharka.cz