Kategorie: Brambory Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kg brambor
špetka soli
2 ks pórku
4 mrkve
lžíce olivového oleje
160 g sýru eidam
1 kysaná smetana
4 lžíce mléka
Postup
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev a pórek oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2-3 minuty. Vyjmeme necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vymazané zapékací misky narovnáme brambory, mrkev a pórek. Připravíme směs na zalití. Smícháme kysanou smetanu, mléko a sůl. Pokrm zalijeme a necháme zapéct do zlatova asi 20 minut. Hotový pokrm podáváme se zeleninovým salátem z míchané zeleniny, z krouhaného zelí či hlávkového salátu.
www.netkucharka.cz