Bramborová pizza s tuňákem

Kategorie: Pizza
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,5 kg moučných brambor
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1,5 kg rajčat
2 lžičky oregana
200 g tuňáka
3 šalotky
250 g mozzarelly
100 g hladké mouky
80 g černých oliv


Postup
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a dužninu pokrájíme na kousky. Česnek jemně posekáme a přidáme k rajčatům. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Okapaného tuňáka rozmačkáme. Oloupanou šalotku pokrájíme na kolečka, sýr na plátky. Troubu předehřejeme na 225 °C. Do brambor vmícháme mouku, těsto dáme na plech (vyložený pečícím papírem) a předpékáme asi 25 minut. Poté poklademe rajčaty, sýrem, tuňákem, šalotkou a olivami. Pečeme asi 25 minut.



www.netkucharka.cz