Pivní kuřecí stehna

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kuřecí stehna
1-2 větší cibule
4 lžíce plnotučné hořčice
0,5 l černého piva
2 lžíce másla
mletý kmín
pepř
lžička zázvoru
sůl
majoránka
libeček nebo jiné bylinky
4 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worchestrové omáčky
hladká mouka nebo granulovaná tmavá jíška


Postup
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, pepř, osolíme a přidáme dle chuti majoránku, libeček nebo jiné bylinky. Osušená kuřecí stehna po všech stranách potřeme vzniklou omáčkou a necháme asi 24 hodin uležet. Druhý den nahrubo nakrájíme cibuli a vyložíme s ní polovinou másla vymazaný pekáček. Na tuhle vrstvu cibule poklademe kuřecí stehna a poklademe zbylou částí másla. Zbylou omáčku vytřeme do pekáčku. Podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme za častého polévání výpekem asi 45-50 minut při 200-210 °C, dle velikosti masa. Dle potřeby podléváme zbylým pivem. Po dopečení maso vyjmeme a zahustíme moukou, nebo granulovanou tmavou jíškou. Po opětovném prohřátí masa podáváme z vařeným bramborem nebo rýží.



www.netkucharka.cz