Kfc podle mistra Rebensteigera

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 celé kuře bez drobů
1 šálek mouky
1 lžíce soli
1 lžička papriky
1 lžička drcené šalvěje
1 špetka černého pepře
1 špetka bílého pepře
1 špetka cayenského pepře
1 špetka zázvoru
1 špetka česnekových granulí
1 špetka celerové soli nebo na špičku nože mletých celerových semínek
1 špička nože mletého hřebíčku
1 špička nože koriandru
1 špička nože skořice
1 špička nože oregána
1 špička nože tymiánu
1 špička nože majoránky
1 špička nože bazalky
olej na smažení (sojový či řepkový)
2 celá vejce
1 šálek kyselého mléka


Postup
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete, rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček a noha překrojená v kloubu. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme tak, aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme, aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepeme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 °C. Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi 10 minut, až je kuře propečené ke kosti. Olej necháme odkapat zpět do smažiče a zbylý tuk z kuřete odsajeme papírovým ubrouskem. Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe poslouží litinový kastrol na mírném ohni postačí.



www.netkucharka.cz