Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem

Kategorie: Poháry/zmrzliny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g jahod
1 pomeranč
4 lžíce vodky
3 lžíce cukru moučka
150 g šlehačky
cukr vanilka
200 g měkkého tvarohu
5 lžic mléka


Postup
Jahody omyjeme, necháme okapat a očistíme je. Menší část ovoce odložíme stranou, použijeme později na ozdobu. Zbytek rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Neloupaný pomeranč důkladně omyjeme v horké vodě. Z kůry pomocí speciální škrabky ostrouháme hoblinky. Plod rozpůlíme a z dužniny vymačkáme všechnu šťávu. Pomerančovou šťávu zalijeme vodkou a osladíme. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do chladničky. Smetanu osladíme a ušleháme. Do tvarohu rozetřeme mléko a lehce vmícháme do šlehačky. Ovoce vyrovnáme do pohárových sklenic, zalijeme šťávou a na ně dáme tvaroh. Ozdobíme celými jahodami a pomerančovou kůrou.



www.netkucharka.cz