Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1,2 kg vepřových kotlet vcelku
1 svazek tymiánu
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
1 kg malých lojovitých brambor
500 g šalotky
250 ml masového vývaru
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 0,5 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 0,5 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.
www.netkucharka.cz