Vepřová pečeně na rozmarýnu

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,2 kg vepřových kotlet vcelku
1 svazek tymiánu
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
1 kg malých lojovitých brambor
500 g šalotky
250 ml masového vývaru


Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 0,5 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 0,5 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.



www.netkucharka.cz