Chilli con carne

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g mletého hovězího masa
200 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
2 zelené papriky
500 g rajčat
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
0,5 lžička chilli
0,5 lžičky oregana
0,25 lžičky pepře
bobkový list
petželka
sůl


Postup
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu. Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.



www.netkucharka.cz