Kančí guláš s brusinkami

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g kančí plece
50 g slaniny
150 g cibule
50 g hladké mouky
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g sádla
480 g brusinkového kompotu
4 kuličky pepře nebo jalovce
30 g sladké papriky
4 kolečka pomeranče
4 kolečka citronu
kmín
česnek
pepř
sůl


Postup
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku, všechno kořemí s česnekem a kolečky pomeranče a citronu. Mírně podlijeme (maso musí být vidět) a dusíme pod pokličkou nejlépe v troubě asi 45 minut. Vydušeninu krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Osolíme podle chuti, provaříme a přidáme brusinkový kompot. Necháme prohřívat, až se objeví tuk. Podáváme se špekovými knedlíčky. S červeným vínem je to opravdová pochoutka.



www.netkucharka.cz