Bulharská surma

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
120 g rýže
sůl
2 vejce
800 g mletého masa
2 cibule
pepř
sladká paprika
4 velké listy bílého hlávkového zelí
tuk na vymazání pekáče
1 malá sklenice bílého sterilovaného zelí
2 lžíce oleje
1 lžička kečupu
1 lžíce hladké mouky
0,5 l mléka


Postup
Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.


Poznámka
Bulharsko



www.netkucharka.cz