Pardubická hovězí pečeně

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g hovězího zadního
50 g slaniny
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
50 g másla
200 ml červeného vína
2 lžíce rybízové zavařeniny
150 g pardubických perníčků
citron
sůl
pepř


Postup
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli a osmažíme společně s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě doměkka. Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, povaříme, ale necedíme. Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s kroketkami nebo knedlíkem.



www.netkucharka.cz