Kantonská játra

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
200 g vepřových jater
1 bílek
cibule
1 salátová okurka nebo cuketa
100 g celeru
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce oleje
1 špetka cukru
pepř
sůl


Postup
Játra nakrájíme na dlouhé nudličky, přidáme bílek, sůl, pepř, sojovou omáčku a škrobovou moučku. Směs dobře promícháme a vsypeme do horkého tuku. Zamícháme až po opečení dozlatova. Přisypeme cukr, kousky celeru, okurky a cibulky, osmažíme za stálého míchání. Podlijeme asi 100 ml vody, povaříme, dochutíme a podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz