Fazole z Vysočiny

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg suchých fazolí
3 větší cibule
150 g rajčatového protlaku
2 paličky česneku
300 g mletého masa
150 g paprikové klobásy
250 g cukety
2 masité papriky
rostlinný olej
1 velký ostrý kečup
pepř
vegeta
sójová omáčka
oregano
tabasco
1 lžička zázvoru
1 kostka bujónu
sůl


Postup
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme. Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.



www.netkucharka.cz