Pikantní roštěná

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 plátky roštěnce
1 větší cibule
4 lžíce oleje
150 g klobásy
2 lžíce hladké mouky
2 rajčata
250 ml vývaru z kostky
1 lžička sladké papriky
200 ml smetany
pepř
sůl


Postup
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oelji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zpěníme a podlijeme částí vývaru. Takto připravenou cibuli nalijeme k opečeným roštěnkám, přidáme na dílky nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Měkké maso vyjemme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahenme, zalijeme vývarem, rozšleháme, dobře provaříme a prolisujeme přes síto. Nakonec ji zalijeme smetanou a ještě prohřeheme. Podáváme s knedlíky nebo rýží, poléváme omáčkou a obkládáme opečenou klobásou.



www.netkucharka.cz