Hovězí námořnické maso

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg hovězího zadního masa
100 g oleje
2 cibule
sůl
pepř
200 ml červeného přírodního vína
50 g másla
60 g sladkokyselých okurek
100 g kyselých hub
1 lžíce rajského protlaku
60 g hladké mouky


Postup
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji dozlatova opečeme. Přendáme do jiné nádoby. Na tuku osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, zalijeme vodou na řídkou omáčku. Přidáme protlak, víno, maso a přikryté dusíme doměkka. Okurky, houby a cibuli jemně nasekáme, na pánvi na másle osmahneme a přidáme do hotového pokrmu. Podáváme s knedlíkem nebo brambory.



www.netkucharka.cz