Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 kotlety
2 lžíce rostlinného oleje
50 g slaniny
2 červené cibule
80 g tvrdého sýra
sůl
pepř
Na obalení:
3 lžíce hladké mouky
2 vejce
6 lžic strouhanky
olej na smažení
Postup
Kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a do každé z nich ostrým tenkým nožem nakrojíme kapsu, kterou uvnitř slabě potřeme solí. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na větší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme kostičky slaniny, pak k nim přidáme cibuli a osmahneme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a nasypeme na cibulku v pánvičce. Vše dobře promícháme a odstavíme z plotny. Připravené kapsy naplníme cibulovou směsí. Okraje sklepeneme paličkou, aby se kapsa neotevřela. Kotlety osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a naknec ve strouhance. Vyšší vrstvu oleje rozehřejeme v hlubší pánvi a obalené kapsy po obou stranách zvolna (asi 10 minut) smažíme dozlatova. Oloupeme druhou cibuli, nakrájíme ji na kolečka a pokrm na talíři ozdobíme. Podáváme se šťouchanými brambory.
www.netkucharka.cz