Vepřové bavorské závitky

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 řízky z vepřového masa
2 lžíce pikantní hořčice
100 g slaniny
1 cibule
1 lžíce kmínu
500 g kysaného zelí
1 sklenice vývaru
3 lžíce oleje
1 kyselé jablko
1 špetka tymiánu
sůl
pepř


Postup
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Přidáme kmín, polovinu zelí a 5 minut podusíme. Směsí naplníme vepřové řízky, svineme je a převážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky osmahneme, podlijeme vývarem a zhruba hodinu dusíme. Hotové závitky vyjmeme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Vše 10 minut dusíme. Pak přidáme zbytek zelí a dusíme ještě 5 minut. Hotové závitky narovnáme na servírovací mísu a polijeme omáčkou. K závitkům chutnají bramborové noky a sklenice vychlazeného piva.



www.netkucharka.cz