Žampiony s bylinkovou omáčkou

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g brambor
100 g anglické slaniny
600 g žampionů
3 lžíce oleje
sůl
pepř
svazek pažitky
150 g smetanového tvarohu s bylinkami
150 ml kysané smetany


Postup
Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a přepůlíme. V pánvi vypečeme slaninu a odložíme ji stranou. K výpeku dáme rozehřát olej a přidáme nakrájené brambory, které asi 15 minut opékáme. Asi 5 minut před dopečením přidáme žampiony. Směs promícháme, osolíme, opepříme a dodusíme. Opereme a osušíme pažitku, nakrájíme ji nadrobno a jednu lžíci odložíme na ozdobení. Potom utřeme tavroh, zakysanou smetanu a pažitku dohladka. Na žampionovo-bramorovou směs dáme slaninu a utřený tvaroh. Posypeme zbylou pažitkou. Pokrm podáváme přímo z pánve.



www.netkucharka.cz