Klasická hovězí roláda

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 hovězí rolády
2 lžičky pikantní hořčice
4 menší cibule
4 plátky uzeného bůčku
4 sterilované okurky
50 g oleje
zeleninový nebo masový vývar
2 lžičky bramborové moučky
200 ml šlehačky
sůl
pepř


Postup
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso stočíme a sepneme párátkem. Na rozehřátém oleji maso opékáme ze všech stran asi 15 minut. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 1 a 0,5 hodiny. Poté rolády vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu zředíme vodou, bramborovu moučku rozkvedláme se šlehačkou a šťávu zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme k roládám.



www.netkucharka.cz