Dalmatské čufty

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: ****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g mletého hovězího
400 g vepřového masa
1 houska
1 vejce
100 ml mléka
30 g másla
20 g hladké mouky
1 cibule
200 g sterilovaného leča
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 sladkokyselá okurka
1 lžíce kečupu
2 lžíce smetany
sladká paprika
citronová šťáva
špetka cukru
olej
sůl


Postup
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta utvoříme osm válečků, které opečeme ze všech stran na oleji a vyjmeme. Olej slijeme a na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme horkou vodou a smetanou a povaříme. Po chvíli přidáme lečo, okapaný hrášek, drobně krájenou okurku i kečup. Krátce povaříme, omáčku přisladíme, ochutíme citronovu šťávou a vložíme čufty. Vše společne prohřejeme, ale už nevaříme.



www.netkucharka.cz