Blinčiky s houbovým kaviárem

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g čerstvých nebo sušených hub
1 cibule
sůl
pepř
kmín
1 lžíce oleje
petrželka
2 vejce
polohrubá mouka
kysaná smetana
olej


Postup
Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme houby a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, kmín, vodu a dusíme doměkka. Poté směs dvakrát umeleme (pokud je příliš řídká zahustíme ji houskou, namočenou v mléce a vymačkanou.) Vychladíme. V mixéru smícháme vejce s polohrubou moukou, špetkou soli, vodou a mícháme do hladka. Z těsta vytvoříme malé lívanečky, které po obou stranách opečeme na oleji a udržujeme v teple. Lívanečky (blinčiky) podáváme horké se studeným houbovým kaviárem a ozdobené kysanou smetanou.



www.netkucharka.cz