Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
čerstvé houby (hříbky, křemenáče, holubinky ...)
1 středně velká brambora
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
mléko
sůl
pepř
majoránka
mletý kmín
50 g nivy
olej nebo sádlo na smažení
Postup
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou mouku, mléko, nastrouhanou nivu, koření a česnek podle chuti, zamícháme. Pokud není těstíčko dosti jemné, mírně rozmixujeme. Plátky nakrájených hub namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi dokřupava. Doporučená příloha: brambory, chéb, zelenina.
www.netkucharka.cz