Dančí guláš

Kategorie: Zvěřina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg předního dančího masa
300 g cibule
sladká paprika
50 g sádla
majoránka
pepř
česnek
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 paprika
kousek sterilované okurky


Postup
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso občas zamícháme. Když je maso skoro měkké, šťávu zahustíme jíškou připravenou ze sádla a mouky, rozmícháme a dusíme doměkka. Nakonecí přidáme majoránku. Na talířích guláš sypeme drobně pokrájenou cibulí, okurkou a paprikou. Podáváme s houskovými knedlíky.



www.netkucharka.cz