Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
hovězí špalíček
1 větší cibule
250 g špeku
olej
sůl
pepř
1 kostka masoxu
1 lžíce vegety
worchestrová omáčka
tmavá jíška
kyselé okurky nebo papričky
Postup
Cibuli, špek nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Maso osolime, opepříme a prudce opečeme ze všech stran, přidáme masox, vegetu, podlijeme vodou, zakapeme worchestrovou omáčkou a dáme péct do trouby. Občas podléváme, aby se maso nespálilo. Když je maso měkke, vyjmeme ho ze šťávy, kterou (kdo nemá rad kousky špeku šťávu přecedí), zahustíme tmavou jíškou a provaříme. Nakonec přidáme okurky nebo papričky. Příloha: brambory.
www.netkucharka.cz