Hovězí na špeku

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
hovězí špalíček
1 větší cibule
250 g špeku
olej
sůl
pepř
1 kostka masoxu
1 lžíce vegety
worchestrová omáčka
tmavá jíška
kyselé okurky nebo papričky


Postup
Cibuli, špek nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Maso osolime, opepříme a prudce opečeme ze všech stran, přidáme masox, vegetu, podlijeme vodou, zakapeme worchestrovou omáčkou a dáme péct do trouby. Občas podléváme, aby se maso nespálilo. Když je maso měkke, vyjmeme ho ze šťávy, kterou (kdo nemá rad kousky špeku šťávu přecedí), zahustíme tmavou jíškou a provaříme. Nakonec přidáme okurky nebo papričky. Příloha: brambory.



www.netkucharka.cz