Jitrnicový prejt

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
vepřové plíce
vepřové srdce
250 g ovaru nebo bůčku
100 g vepřových jater
2 žemle
1 špička nože majoránky
1 špička nože mletého pepře
1 špička nože nového koření
1 stroužek česneku
sůl
1 špetka zázvoru
5 lžic masového vývaru
50 g sádla na pečení


Postup
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.



www.netkucharka.cz