Pikantní žebírka

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg vepřových žebírek
1,5 dcl bílého vína
2 feferonky
sůl
pepř
1 lžička hořčice
2 lžíce octa
1 lžička cukru
trochu strouhaného čerstvého zázvoru
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
0,25 l vývaru
olej na smažení


Postup
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrajenou, přidáme všechny ingredience mimo cukru a česneku, zamícháme a přidáme vývar s vínem, krátce povaříme, přidame utrřný česnek a cukr. Necháme zhoustnou dochutíme a vše horké přelejeme na upečená žebírka. Omáčka musí mít hustší kozistenci, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb.



www.netkucharka.cz