Tempura

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
150 g hovězí svíčkové (nebo pěkného zadního masa)
150 g vepřové kýty
150 g kuřecích prsíček
150 g drůbežích jater
150 g žampionů
sůl
150 g zelených fazolek
150 g pórku
150 g zelených paprik
0,25 l oleje
Těstíčko:
1 šálek hladké mouky
3 vejce
sůl
Omáčka:
1 sklenice bílého dezertního vína
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 špetka glutasolu
1 stroužek utřeného česneku
2 lžíce kuřecího vývaru
sůl


Postup
Maso nakrájíme na kostky, játra na plátky, žampiony na půlky. Mírně osolíme a obalujeme v těstíčku - vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a vmícháme mouku. Omočené kousky smažíme na oleji. Totéž uděláme i s pokrájenou a očištěnou zeleninou. Osmažené kousky necháme okapat. Smícháním všech ingrediencí připravíme omáčku. Maso, zeleninu a žampiony srovnáme na nahřátý talíř, omáčku nalijeme do větší misky. Každý stolovník si bere kousky podle chuti a namáčí si je v omáčce.



www.netkucharka.cz