Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g vepřové pečeně
100 g anglické slaniny
olej
1 cibule
8 velkých zelných listů
1 stroužek česneku
pepř
sůl
vývar
Postup
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a opepříme. Takto připravemná žebírka opečeme po obou stranách a odstavíme. Zelné listy spaříme ve vroucí osolené vodě a po zchladnutí žebra listů poklepeme paličkou, aby se lépe zavinovaly. Opečená žebírka položíme na zelný list, přidáme cibulku osmaženou na tuku ze žebírek a plátky opečené slaniny. Přikryjeme druhým listem a úhledně zabalíme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
www.netkucharka.cz