Debrecínská pečeně

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg hovězí kýty
sůl
pepř
30 g slaniny
2 párky
4 cibule
olej
0,25 l vývaru z masoxu
20 g mouky
20 g másla
1 lžička sladké papriky


Postup
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a pod pokličkou pečeme doměkka (často podléváme). Měkké maso vyjmeme, vypečenou štávu zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a chvíli povaříme. Štávu přecedíme přes cedník, dochutíme sladkou paprikuou s rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborem nebo houskovým knedlíkem.



www.netkucharka.cz