Vepřová panenka v zelném závitku na víně

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 hlávka červeného zelí
sůl
350 g vepřových panenek
2,5 lžíce másla
125 g šunky
1 vejce
1 žloutek
2 lžíce strouhanky
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce suchého sherry
pepř
250 ml červeného vína
125 ml vývaru (z kostky)
250 ml smetany
1 lžíce naloženého růžového pepře


Postup
Osm zelných listů povaříme 3 minuty v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci másla a pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, kysanou smetanou a scherry. Osolíme, opepříme. Vždy na dva zelné listy rozložíme nádivku. Svineme do závitků, převážeme a opečeme. Přilijeme víno a vývar, přikryté dusíme 30 minut. Závitky vyjmeme. Omáčku rozmícháme se smetanou, povaříme, případně osolíme. Podáváme s omáčkou posypané pepřem.



www.netkucharka.cz