Vepřové dušené v kapustě

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g vepřového plecka
1 cibule
50 g oleje
2 stroužky česneku
hladká mouka
pepř
sůl
500 g kapusty


Postup
Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí. Za občasného míchání dusíme doměkka. Podáváme s brambory.



www.netkucharka.cz