Džuveč

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g zadního hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
4 cibule
2 feferonky
vývar z masoxu
8 zelených paprik
6 lžic rýže
4 rajčata


Postup
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme, až si pustí vlastní šťávu. Chvíli dusíme ve vlastní šťávě, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem a občas promícháme. Před koncem dušení přidáme vyčištěné a pokrájené papriky, propláchnutou rýži a později ještě nakrájená rajčata. Dodusíme, až jsou maso i rýže měkké. Podáváme s chlebem.



www.netkucharka.cz