Lahůdková sekaná

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
750 g vepřového masa (ramínko, krkovice)
250 g tučnějšího uzeného masa
2 cibule
4 stroužky česneku
vegeta
sůl
3 lžíce hladké mouky
1 bílek
plátky slaniny


Postup
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky, do kterých můžeme zastrčit telecí párek nebo natvrdo vařená vejce. Šišky vložíme do vymazaného pekáče, potřeme rozšlehaným bílkem a povrch poklademe plátky slaniny, které připevníme párátky. Podlijeme trochou vody s masoxem. Přiklopené pečeme hodinu, pak odkryjeme a během dopékání poláváme vypečenou šťávou.



www.netkucharka.cz