Kapr na petrželce

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg kapra
sůl
pepř
petrželka
100 g másla
1 šálek vývaru
1 citron (šťáva)
1 cibule
0,5 lžičky kari koření
0,5 lžičky muškátového květu
4 rajčata
játra z kapra
1 lžíce sardelové pasty
1 sklenka bílého vína


Postup
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a hojně pokapeme citronovou šťávou. Na zbytku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, muškátový květ, nakrájená a oloupaná rajčata, játra, sardelovou pastu a víno, krátce podusíme. Porce kapra dáme na talíře, šťávu přidáme k omáčce a procedíme přes síto. Omáčkou přelijeme kapra a podáváme s tmavým pečivem.



www.netkucharka.cz